Skip to content
Начало » Bridgestone и Maserati: Персонализирани гуми Potenza Sport за изцяло електрическия SUV Grecale Folgore

Bridgestone и Maserati: Персонализирани гуми Potenza Sport за изцяло електрическия SUV Grecale Folgore

Въведение

Bridgestone, водещ производител на премиум гуми и решения за устойчива мобилност, е избран от Maserati за разработка на персонализирани гуми за първия изцяло електрически SUV на италианския производител – Maserati Grecale Folgore. Този проект бележи нова ера на сътрудничество между двете компании, които вече имат успешна история на партньорство.

Bridgestone гуми Potenza Sport Maserati

Персонализирани гуми за изключителни възможности

Новият Grecale Folgore е оборудван с 20-инчови гуми Bridgestone Potenza Sport ENLITEN, които са специално разработени за този модел. Тези гуми са водещи в ултра-високопроизводителния сегмент на Bridgestone и са създадени с цел да подобрят възможностите на електрическото превозно средство. Те предлагат превъзходно управление и контрол при всякакви условия, включително както сухи, така и мокри настилки.

Технологията ENLITEN: Комбинация от иновации

Bridgestone Potenza Sport ENLITEN включват последно поколение технологии, които осигуряват максимална безопасност и висока производителност. Технологията ENLITEN е сърцето на тези гуми и предлага изключително ниско съпротивление при търкаляне, което допринася за удължаване на пробега на Grecale Folgore до 500 км според вътрешни тестове на Maserati след комбиниран цикъл WLTP.

Подкрепяйки електрическата революция

Дългосрочното партньорство между Bridgestone и Maserati е основано на общ ангажимент към електрификацията. Bridgestone инвестира в разработка на премиум гуми и технологии, насочени към електрическите превозни средства, като същевременно си партнира с водещи производители на електромобили. Maserati, от своя страна, се ангажира да произвежда електрически версии на всичките си модели до 2025 г. и само електрически превозни средства до 2028 г.

Bridgestone разработва персонализирани гуми Potenza Sport за първия изцяло електрически SUV на Maserati

Виртуална разработка за по-бързи резултати

Bridgestone използва патентовани технологии за разработка на виртуални гуми, които в комбинация с виртуалния симулатор на Maserati, позволяват създаването и тестването на гумите в дигитална среда. Това намалява нуждата от физическо прототипиране и тестове, като редуцира консумацията на суровини и емисиите на въглероден диоксид, ускорявайки времето за пускане на пазара.

Заключение

Сътрудничеството между Bridgestone и Maserati за създаване на персонализирани гуми Potenza Sport ENLITEN за Grecale Folgore подчертава силния ангажимент на двете компании към иновации и устойчиво развитие. Тези гуми не само подобряват производителността и контрола на електрическия SUV, но и подкрепят глобалната електрическа революция, която и двете марки активно промотират. Както каза Стивън Де Бок, вицепрезидент „Оригинално оборудване“ в Bridgestone EMEA: “Grecale Folgore е историческо постижение на Maserati и ние сме горди да допринесем за неговата максимална производителност с нашите гуми.”

Контакт за медии

Светлозар Карабельов, Communications Manager, APRA Balkans Communication Group, +359 895 770 760

За повече информация за Bridgestone в EMIA, посетете нашия нюзрум и ни следвайте във Facebook, Instagram, YouTube, Twitter and LinkedIn