Skip to content
Начало » 2023 Wiesmann Project Thunderball

2023 Wiesmann Project Thunderball

Проектът Thunderball на Wiesmann дебютира преди близо година. Електрическият кабриолет все още не е влязъл в производство, но компанията дразни с опциите по поръчките, достъпни за клиенти, които искат да персонализират своите превозни средства. Wiesmann изгради три дизайнерски концепции, за да покаже “безграничните” възможности за стил.

Най-дръзката концепция е тази, която черпи вдъхновение от бурните 20-те години на миналия век и измислените вкусове на литературната икона Джей Гетсби.

Project Thunderball е двуместен електромобил със задно задвижване и два електрически мотора в монтирана отзад средна позиция. Компанията цели 680 конски сили и въртящ момент от 811 Нм от настройката. Това би било достатъчно, за да позволи на колата да спринтира до 100 км/ч за 2,9 секунди. Електромобилът ще има най-съвременна литиево-йонна батерия от 800 волта и 92 киловатчаса.

Все още не е ясно кога Project Thunderball ще влезе в производство. Когато бъде пуснат в продажба, той ще има начална цена от 300 000 евро.

Галерия: