Skip to content
Начало » 2023 Renault Megane RS Ultime

2023 Renault Megane RS Ultime

Това е последният модел на Renaultsport. Дебютирайки тази седмица на автомобилния салон в Токио, Япония, Megane RS Ultime служи като лебедова песен за RS моделите на френската марка, тъй като бъдещите мощни автомобили ще бъдат под знака на Alpine.

Индивидуално номерираният финал започва като модел Trophy и добавя серия от визуални настройки. Производството е ограничено до само 1976 автомобила като знак на почит към годината на основаването на Renault Sport.

Наличен в Star Black, Pearl White, Sirius Yellow и Tonic Orange, хотхечът получава матова черна графика на предните врати и калници, както и на капака, покрива и задната броня. Отпред е добавен монограм „Ultime“, докато черните акценти на каросерията включват дръжките на вратите, страничните огледала, рамките на прозорците, дифузьора, джантите и всички лога. В сравнение с обикновения Megane, RS има по-силен бодикит, с 60 мм по-широки предни и 45 мм по-широки задни калници, както и централен ауспух.

Влизайки вътре, Ultime разполага със седалки-кофи Recaro, обвити в титаниево черна тапицерия от алкантара с RS лога. За да обозначи специалния си статус, Renaultsport добавя номерирана метална табела в долната част на централната конзола. Разположена точно пред лоста на скоростната кутия, табелата е подписана от пилота Лоран Хъргон, който държи рекордите на Нюрбургринг, Сузука и Спа-Франкоршамп за автомобили с предно предаване.

Megane RS Ultime разполага с познатия 1,8-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, койт генерира 300 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Renaultsport са инсталирали полусликове Bridgestone Potenza S007, първоначално разработени за Trophy R.

Галерия: