Skip to content
Начало » 2017 Renault Megane RS

2017 Renault Megane RS

Добре познатият на всички ни Нико Хюлкенберг получи честта да презентира дебюта на Megane IV RS – и то на култовото автоизложение във Франкфурт. Разбира се, това не беше особена изненада за феновете. Хюлкенберг се превърна в рекламно лице на Renault в последните няколко месеца. От състезателния уикенд за Гран При на Монако до скоростната обиколка на Нюрбургринг, пилотът на Формула 1 сякаш не излезе от въпросното возило.

Нека сега обърнем повече внимание и на голямата звезда. Автомобилът ще се предлага в три варианта – Sport, Cup и Trophy – всичките със завиващи задни колела. И трите са получили модерна електроника Multi-Sense, като водачът може да избира между 5 режима на управление – Perso, Race, Sport, Normal и Comfort. Когато се спрете на Perso имате възможността да въведете индивидуални настройки.

Машината предлага съвременни удобства, като например на разположение е мултимедийна система R-Link 2. Тя позволява да свържете няколко външни устройства. С функцията R.S. Monitor се активира Expert – режим, благодарение на който свързвате камера към технологията. Това е отлична екстра, която със сигурност ще се използва в дните, отделени за красиви пътешествия.

Обновеният Megane ествествено е получил и нов двигател – заемка от последното поколение Alpine A110. Турбоарегатът е с обем от 1,8 литра и мощност от 280 коня и 390 Нм. Засега за жалост не са обявени скоростните му характеристики. Знаем обаче, че моделът Trophy ще разполага с 20 конски сили в повече, а при Cup ще е налице Torsen диференциал на предния мост. Опциите за трансмисията са две – 6-степенна механична или 6-степенна EDC.

Поръчките за новия Megane RS ще стартират през декември, а Trophy се очаква на пазара през 2018.

2017 Renault Megane RS фотогалерия:

Автор: Емануила Гавраилова