Skip to content

В края на декември миналата година Radical представи SR3 XXR като по-мощна и хардкор версия на един от най-популярните си продукти. Сега британската компания също надгражда спецификацията SR10 до XXR, като добавя аеродинамични и други подобрения.

Едноместният автомобил вече разполага с нови предни жалузи, които трябва да подобрят аеродинамиката при високи скорости и да имат положителен ефект върху управлението и охлаждането. Друга новост идва под формата на централна перка, вдъхновена от LMP, която също се вижда при SR3 XXR. Нови олекотени алуминиеви джанти и нови предни DRL светлини допълват подобренията, които идват като стандартно оборудване за тази оптимизирана версия на SR10. По желание, клиентите могат да имат нов карбонов сплитер и дифузьор, който носи допълнително намаляване на теглото.

Задвижването на SR10 XXR е поверено на 2,3-литров двигател с турбокомпресор с максимална мощност от 425 конски сили (312 киловата).

За тези, които вече притежават SR10, има добри новини. Radical казва, че ще може всеки модел да се надстрои до клас XXR под формата на нов XXR Evolution Pack. Комплектът ще включва аеродинамични оптимизации, нови колела и оптимизирано охлаждане като стандарт. Точно като новия SR10 XXR, пакетът включва опционални налични части от въглеродни влакна за екстериора.