Skip to content

Компанията MG представи своя електрически кабриолет Cyberster на Auto Shanghai 2023 и обеща да пусне производствената версия до лятото на следващата година. Това е и първият кабриолет на марката от повече от десетилетие и обещава “авангардни” технологии за водача заедно с футуристична кабина.

Самият дизайн изглежда модерен, но отдава почит на емблематичните роудстъри MG с отличителни елементи като дълъг преден капак и плавни линии на каросерията. Уникалните ножични врати са иновативно допълнение.

MG не потвърди какво може да задвижва Cyberster, но изтеклите подробности предполагат, че кабриолетът ще има три варианта. Моделът с един двигател ще бъде базовата опция, а по-мощните две версиии ше са с два мотора, като при първата мощността ще е 101 конски сили на предния и 215 к.с. на задния.

Най-мощната версия ще има 201 к.с. (150 kW) отпред и 335 к.с. (250 kW) отзад, което може да достигне до 530 к.с. (395 kW), когато бъдат публикувани официалните числа. Все още няма подробности за общата мощност или капацитета на батерията, но знаем, че Cyberster ще тежи някъде от 1850 килограма.