Skip to content
Начало » 2023 Mansory Venatus Coupe Evo C

2023 Mansory Venatus Coupe Evo C

Mansory обича да надгражда най-новите суперколи от Европа. Подобренията на компанията обикновено включват нов бодикит и настройки на двигателя за повече мощност. Последният проект обаче се простира отвъд това, превръщайки Lamborghini Urus от четириврат suv в купе с две врати.

След като са получили множество заявки чрез своята програма за индивидуална поръчка, тунерите са решили да превърнат идеята в реалност, като това е отнело година и половина.

B-колоната е изместена с 200 мм назад, а предните врати са нараснали със същата дължина. Те са запазили стандартното си оборудване за безопасност, получавайки и Y-образна форма отвън. Задните калници са разширени и вече имат масивни всмукателни отвори. Монтирани са големи крила много други дизайнерски щрихи.

Mansory Venatus Coupe Evo C е базиран на вече познатия проект Venatus Evo S. Задвижването не е претърпяло никакви промени, като двувратото купе произвежда същите 900 к.с. и въртящ момент 1100 Нм. От Mansory твърдят, че ускорението до 100 км/ч става за 2,9 секунди, а максималната скорост е 323 км/ч.

За интериора се предлагат различни опции, като този екземпляр е с нюанс на синьо, бели шевове и черна облицовка. Карбоновите елементи са в изобилие.

От Venatus Coupe Evo C ще бъдат направени точно 8 броя, но за сега не се споменава каква ще е цената.

Галерия: