Skip to content

Subaru официално представи концептуален състезателен електромобил, наречен STI E-RA. Целта на проекта е придобиване на опит по отношение на новите технологии в света на моторните спортове. E-RA идва от “Electric Record Attempt”.

Болидът бе представен на автомобилния салон в Токио, който беше открит на 14 януари. След експерименти с шофиране на писти в Япония, скоро моделът ще се опита да запише време за обиколка от 6 минути 40 секунди на пистата Нюрбургринг.

Екипът на Subaru използва система за управление на всички колела, за да контролира високите мощности от 1088 к.с., използвайки новата технология за векторизиране на въртящия момент с 4 мотора, както и да подчертае уникалността на автомобила по отношение на удоволствието от шофирането и чувството за сигурност.

В допълнение, системата за векторизиране на въртящия момент е технология, създадена да гарантира, че границата на сцепление на всяко от четирите колела е балансирана и изравнена. Това повишава нивото на сцепление до максимум и стабилизира позицията на автомобила. Захранвато идва от литиева батерия с капацитет за съхранение от 60kWh.