Skip to content
Начало » 2022 Pagani Utopia

2022 Pagani Utopia

Добри новини, има нов хиперавтомобил Pagani, който да мечтаете да притежавате: след Zonda (C8) и Huayra (C9), Pagani Utopia (C10) идва със своя зашеметяващ стил, опционална ръчна скоростна кутия, 864 конски сили, 1100 Нм и ръчно изработен AMG V12. Звучи привлекателно, нали? Оставете чековите книжки, защото всички екземпляри са разпродадени.

Компанията на Хорацио Пагани е вече в своето трето десетилетие и това е третото и творение. Проектът C10 притежава не само повече мощност, производителност и аеродинамика, а олицетворява желанията на собственика и клиентите – простота, лекота и удоволствие от шофирането. Без тежки батерии, без хибридна мощност, а просто чист V12. Всичко това, за да се гарантира, че колата ще реагира по-добре от всякога на всяко действие на своя водач.

Двигателят, разбира се, е осигурен от Mercedes-AMG. Той върти по-високи обороти, като същевременно отговаря на най-строгите разпоредби за емисии, включително тези в сила в Калифорния.

Да имаш избор на трансмисия е рядкост в наши дни, особено в света на хиперавтомобилите. От италианската компания са се обърнали към най-престижния производител на автомобилни трансмисии – Xtrac, за да разработи възможно най-бързо превключващата скоростна кутия със спираловидни предавки.

Дизайнът винаги е важен в Pagani. „Нито модерен, нито ретро, ​​той е вечен. Няма екрани освен минималния дисплей пред водача. Utopia може да се сравни със скулптура, но такава, в която можете да седнете“, казва Хорацио Пагани.

Галерия: