Skip to content
Начало » 2022 Pagani Huayra Codalunga

2022 Pagani Huayra Codalunga

Pagani Automobili представи най-новото си творение по поръчка на г-н Хорацио Пагани – Huayra Codalunga. Моделът е проектиран в съответствие с творческите принципи на великия учен Леонардо да Винчи и ще бъде ограничен само до пет бройки по целия свят.

Изграждането на новата версия на модела Huayra е отнело приблизително две години, като инженерите са работели в тясно сътрудничество с клиента, за да финализират концепцията.

Каросерията на Codalunga използва съвременни композитни материали. Задният капак е значително по-дълъг от стандартния сериен модел, и покрива мощния V12 двигател, който генерира 840 к.с. и 1100 Нм въртящ момент.

Изпускателната система е изработена от титан и е покрита със специално керамично покритие, което отдава почит на състезателните автомобили на Льо Ман. Освен това превозното средство има рекордно тегло от само 1280 кг и изключително висока аеродинамична ефективност.

Специалният модел ще се предлага в неутрални цветове и полуматови или напълно матови бои, докато интериорът включва седалки, завършени с тапицерия от тъкана кожа/набук и алуминиеви компоненти.

Новият Pagani Huayra Codalunga е одобрен за използване по пътищата в целия свят, но цената му започва от 7 милиона евро и вече всички бройки са разпродадени.

Галерия: