Skip to content

Ferrari е сред последните производители на суперколи, които създадоха специален прототип за култовата поредица Gran Turismo. Новото Vision Gran Turismo бе представено като съвсем реална версия по време на празненствата за 25-годишнината на електронната игра.

Хиперколата има зашеметяваща визия и се задвижва от хибридна система, съставена от 3-литров V6 (1030 к.с. и 900 Нм.) и три електромотора (326 к.с.). Скоростната кутия е 8-степенна с два съединителя, взета назаем от болида на италианците от F1.

Теоритично, ускорението до 100 км/ч се осъществява за по-малко от 2 секунди, до 200 км/ч – за под 5 секунди, а максималната скорост надхвърля 350 км/ч.

Ferrari Vision GT ще бъде налично в играта Gran Turismo 7 от 23 декември. На живо, прототипът ще може да се види в музея на италианската компания в Маранело.

Галерия:

Основни Характеристики 2022 Ferrari Vision GT

Към януари 2022 г., Ferrari Vision GT е концептуален автомобил, разработен специално за видеоиграта Gran Turismo. Това е виртуален автомобил, създаден за серията видеоигри Gran Turismo, и не е предназначен за реално производство или продажба.

Основни Характеристики (Виртуални):

 1. Дизайн:
  • Ferrari Vision GT обикновено има футуристичен дизайн, който подчертава аеродинамичността и спортния характер на марката.
  • Агресивна визуална естетика с остри линии и изключителни пропорции.
 2. Производителност:
  • В играта, този виртуален автомобил вероятно разполага с висока мощност и отлична динамика на управление, което позволява на играчите да изживеят усещането за скорост и ексцитация.
 3. Технологии:
  • Във виртуалния свят, Ferrari Vision GT вероятно включва съвременни технологии и иновации, представени от Ferrari, за да подобри производителността и въздействието върху играчите.

Тъй като този модел е концептуален и виртуален, всички спецификации и характеристики са фиктивни и са разработени единствено за целите на видеоиграта. Те не отразяват реален автомобил, който може да бъде произведен, тестван или каран в реалния свят.

Препоръчваме още интересни статии за Ферари: