Skip to content
Начало » 2022 Bentley Mulliner Batur Coupe

2022 Bentley Mulliner Batur Coupe

Bentley представи най-мощния модел в своята история – Mulliner Batur. Той представлява голямо купе Grand Touring, задвижвано от модернизирана версия на заводския 6.0-литров туин-турбо W12 двигател.

Това ще бъде последният автомобил на британската марката с този мотор, който в случая е оборудван с нов всмукателен клапан и турбокомпресори, големи охладители и титаниева изпускателна система. В резултат на тези промени, мощността е 740 конски сили и 1000 Нм въртящ момент. Това е с 90 к.с. и 100 Нм повече от модела Continental GT Speed, което ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и достига максимална скорост от 335 км/ч.

Двигателят на Bentley Mulliner Batur е куплиран с 8-степенна трансмисия с двоен съединител, а задвижването е към четирите колела.

Дизайнът е доста модернизиран и разкрива как ще изглеждат бъдещите електрически автомобили на компанията. Огромен преден капак и нови минималистични фарове допринасят за елегантно и величествено излъчване. Други забележителни акценти са спойлер с електрическо задвижване, преден сплитер, аеродинамични странични прагове, заден дифузьор и 22-цолови джанти. Повечето от тези елементи могат да бъдат изработени от карбон.

Интериорът изобилства от дървени облицовки, луксозна тапицерия и модерна инфо-развлекателна система. Всеки клиент ще има възможността да персонализира салон по свой собствен вкус, след което автомобила ще бъде създаден ръчно в продължение на няколко месеца от Mulliner.

Производството на новото Batur Coupe ще бъде ограничено до 18 екземпляра, като базовата цена на всеки от тях е 1,94 млн евро. Първите доставки ще започнат в средата на 2023 г.

Галерия:

Видео: