Skip to content
Начало » 2021 Porsche 911 GT3

2021 Porsche 911 GT3

Порше най-после представи дългоочакваното 911 GT3. Както при своите предшественици, седмото поколение GT3 е разработено в тясно сътрудничество с Porsche Motorsport. Все още има атмосферен 4.0-литров боксерен двигател, който сега произвежда 510 к.с. и 470 Нм.

С максимална скорост от 320 км/ч той е дори по-бърз от 991 GT3 RS. ускорението от място до 100 км/ч се осъществява за 3,4 секунди. Скоростната кутия е шестстепенна ръчна за „особено изживяване при шофиране“.

Аеродинамиката на новото Porsche 911 GT3 е резултат от опита, придобит от автомобилните състезания, и генерира значително повече притискаща сила, без да оказва влияние върху коефициента на съпротивление. Колата генерира приблизително 50% повече притискаща сила в сравнение с предшественика си, дори само в заводските си аеродинамични настройки.

По време на окончателната настройка на Нюрбургринг Нордшлайфе, GT3 е бил с повече от 17 секунди по-бърз от своя предшественик. Тези времена са били постигнати с агресивните гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R, които ще бъдат опционални за автомобила.

Въпреки увеличаването на размера, Porsche 911 GT3 не е по-тежък от 991.2 GT3. С ръчна скоростна кутия тежи 1418 килограма, а с PDK 1435 килограма. Леките материали са помогнали за постигането на тези впечатляващи цифри.

Предният капак е изработен от подсилена с въглеродни влакна пластмаса, има леки стъклени прозорци, оптимизирани спирачни дискове и ковани джанти от леки сплави. Най-забележителната промяна може да бъде открита на предния мост, който е интензивно преработен с двойни носачи, вдъхновен от спечеления Льо Ман от  911 RSR.

Технически данни:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: