Skip to content
Начало » 2021 Mercedes-Maybach S-Class

2021 Mercedes-Maybach S-Class

Това е новият Mercedes-Maybach S-Class, който пристига с 18 см по-дълго междуосие от дългата база на модела и луксозни удобства, като опция за масаж на подбедрицата, отопление на врата и раменете.

По желание, лимузината може да бъде с електрически задни врати, които се управляват от седалката на водача с жест на ръката, благодарение на вътрешния асистент MBUX. Завършването на боята в два тона може да отнеме до 1 седмица, което удължава времето за доставка.

Максималният ъгъл на облегалката на директорските седалки е 43,5 градуса, а най-изправената позиция на облегалката е 19 градуса.

Технологията Digital Light приветства новите функции на автомобила, включително прожектирането на помощни средства за маркиране и предупредителни символи върху пътя. Digital Lights разполага със светлинен модул с три светодиода на всеки фар, пречупени и насочени от 1,3 милиона микроогледала, което води до разделителна способност от над 2,6 милиона пиксела.

Новият Maybach разполага и с модерна звукоизолираща система, автоматично удължаване на предпазния колан за пътниците отзад, адаптивно осветление с широк диапазон на регулиране и второ поколение MBUX система с 5 големи екрана с OLED технология за по-лесно управление и функции.

Свръхлуксозната лимузина е оборудвана с общо 18 въздушни възглавници с иновативна конструкция за леко отваряне в случай на силен челен сблъсък. Кормилното управление на задната ос е стандартно (4,5 градуса) с до 10 градуса ъгъл на завиване като опция. Управлението на задния мост намалява диаметъра на завой на автомобила с до 2 метра.

Активното окачване E-Active Body Control е комбинирано със стандартното въздушно окачване Airmatic за изключителен комфорт и пъргавина при возене, както и повдигане на каросерията на автомобила в случай на страничен удар. Окачването също така е в състояние да контролира силите на пружините и амортисьора на всяко колело поотделно и създава феноменално ниво на комфорт.

Интериорът на новия Mercedes-Maybach S-Class е базиран на дизайна на новата S-класа. Големите тапицерии на предните седалки са нови, висококачествени дървени облицовки обгръщат задната част на предните облегалки. Като опция се предлага хладилно отделение, регулируемо от +1 до +7 градуса по Целзий.

Mercedes-Maybach S 580 4Matic се задвижва от V8 двигател с трансмисия 9G-TRONIC. Той генерира максимална мощност от 370 к.с. при 5500 об/мин и 700Нм въртящ момент при ниските 2000-4500 об/мин. Ускорението от 0-100 км/ч се постига за 4.8 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Mercedes Maybach S 680 4Matic се задвижва от V12 двигател отново с трансмисия 9G-Tronic. Тук максимална мощност е 612 к.с. при 5250-5500 об/мин и пиков въртящ момент от 900 Нм при ниски 2000-4000 об/мин. Ускорението от 0-100 км/ч се постига за 4,5 секунди, а максималната скорост отново е ограничена на 250 км/ч.

Галерия:

Видео: