Skip to content
Начало » 2019 Ferrari 488 Challenge Evo

2019 Ferrari 488 Challenge Evo

Ferrari представи 488 Challenge Evo купе за трофея Ferrari Challenge. Представянето беше като част от програмата на събитието Finali Mondiali Mugello Ferrari.

Новият звяр на Ferrari надгражда над предходния модел Ferrari 488 Challenge най-вече благодарение на това, че аеродинамиката е претърпяла модификации. Само това осигурява почти 50% по-голяма сила на притискане. Също така вече може да се настрои предната ос, без да се взема предвид положението на задната. Нещо, което не можеше да направи при предшественика на суперавтомобила.

Новият модел идва с ъпдейт на електронните системи, подсилени спирачни системи и нови гуми, предвидено специално за състезания, които са дели на Pirelli. В Evo има чисто ново кормило за управление с редица нови функции, както и видео камера за обратно виждане. Двете неща са пренесени от Ferrari 488 GTE.

Любителите на високите скорости ще могат да се сдобият с Ferrari 488 Challenge Evo, но освен това е налична опция за купуване на пакет части и ъпгрейд на вече наличното Ferrari 488 Challenge, което излезе през 2016-та година.

Галерия: