Skip to content
Начало » 2018 Porsche Mission E Cross Turismo

2018 Porsche Mission E Cross Turismo

Концептуалният електромобил на Porsche – Mission E Cross Turismo бе официално представен по време на световното автоизложение в Женева. Не е нужно да казваме, че моделът събра погледите на всички присъстващи.

Кросоувърът е с дължина от 4,95 метра и е построен на шаси с пневматично окачване, което позволява пътният просвет да бъде увеличен с 50 мм, и завиващи задни колела.

Четириместният автомобил е с инсталирана система за проследяване на погледа на шофьора, която е подкрепена от малка камера, поставена в огледалото. Системата анализира къде е насочено вниманието на шофьора и преценява дали да промени данните, които се показват на приборния панел, или осветлението например.

За удобство на водача са монтирани и 3 екрана (един влиза в ролята на приборен панел). Управлението на климатика се извършва посредством панел със сензорни клавиши.

Двигателят на Mission E Gran Turismо генерира мощност от 600 конски сили. Той създава възможност за доста високоскоростно ускорение – 100 км/ч се развиват за 3,5 секунди, а 200 км/ч за под 12 секунди.

Батериите на агрегата се зареждат на станция или индукционно. Едно зареждане осигурява пробег от 500 км, 400 от които стават реални само за 15 минути.

Видео:

Автор: Емануила Гавраилова