Skip to content

Запознайте се с Porsche Mission R – най-новият изцяло електрически автомобил от немската компания. Този път обаче идва под формата на състезателна GT кола, ефективно представяща бъдещето на пистовите модели на Porsche, както и какво ще се използва при следващото поколение шосейни коли.

бъдещите пътни автомобили Porsche GT като задвижване. Моделът разполага с допълнителни части, изработени от пластмаса, подсилена с естествени влакна (NFRP), която създава 85% по-малко CO2 в сравнение с въглеродните влакна. Материалът от естествени влакна е използван върху предния сплитер, страничните прагове и върху дифузера.

Mission R има два електрически мотора отпред и отзад, произвеждащи общо 1088 к.с. в квалификационен режим и 680 к.с. в състезателен режим. Ускорението от 0 до 100 км/ч се постига само за 2,5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 300 км/ч. Батерията от 900V може да се зарежда от 5-80% само за 15 минути, благодарение на Porsche Turbo Charging.

Електрическата състезателна кола разполага с нова концепция за защита от преобръщане; клетка, наречена „Екзоскелет“ и изработена от пластмаса, подсилена с въглеродни влакна (CFRP). Тя е монтирана на покрива и се вижда отвън през прозрачните сегменти.

Екстериорът се отличава с подсилена с естествени влакна пластмаса на вратите, предните и задните калници, праговете/страничните панели и в задната централна част на автомобила. Естествените влакна са базирани на произведени в земеделието ленени влакна, те са леки като въглеродни влакна и осигуряват твърдост с ниско тегло под 10%.

Porsche Mission R е оборудван с усъвършенствана активна аеродинамика на Porsche (PAA), и система за намаляване на съпротивлението (DRS).

Галерия: