Skip to content
Начало » 2018 McLaren Speedtail

2018 McLaren Speedtail

McLaren представи наследникът на легендата F1 от 90-те – Speedtail. Футуристичния модел дава началото на нова ера за британската компания, като се очаква да се превърне в основен конкурент на най-бързите серийни коли в света.

Каросерията на Speedtail е изработена от карбон и е проектирана така, че автомобилът да има минимално аеродинамично съпротивление. Инженерите на компанията са спестили от колкото се може повече елементи, като например вместо странични огледала са поставили подвижни камери.

Мощността на колата е внушителните 1035 конски сили, генерирани от хибридна бензиново-електрическа система. Максималната скорост достига 402 км/час. Все още от компанията не разкриват подробно какви двигатели са използвани, но се предполага, че става въпрос за обновен вариант на 4-литровия V8 с две турбини и мощност 789 к.с. от модела Senna, който е комбиниран с по-мощен електромотор в сравнение с хибридната система на модела Р1.

От вътре McLaren Speedtail наподобява на летящ кораб от “Star Wars”. Шофьорското място е поставено в средата, също както при F1, а от двете страни са пасажерските седалки.

Компанията планира да произведе само 106 бройки от модела, като всички те са вече резервирани. Цената за един екземпляр достига впечатляващите 2,3 милиона долара, а първите доставките започват в началото на 2020 година.

Галерия: