Skip to content
Начало » 2018 McLaren MSO X 570S

2018 McLaren MSO X 570S

McLaren Special Operations показа уникалната си доработка на 570S. Суперавтомобилът носи името MSO X и от него са създадени (и вече продадени и доставени) едва 10 екземпляра.

На пръв поглед MSO X 570S напомня състезателния 570S GT4. Това не е случайно – моделът е пистов все пак. За това свидетелства и класически боядисаната каросерия.

Аеродинамиката на машината е преработена, като в резултат притискателната сила по завоите е увеличена. Голяма част от заслугата за това се дължи на масивното антикрило на капака на задния двигателен отсек, което добавя 100 кг. притискателна сила към задните гуми.

Има известни изменения в интериора. Новост са карбоновите елементи, както и тези от алкантара. Друго допълнение са 6-точковите предпазни колани.

Промени по 3,8-литровия двигател (впечатляващ V8 Twin-Turbo) няма. Той осигурява същата мощност от 562 конски сили.

Интересен е фактът, че 10-те автомобила са продадени от един дилър – McLaren Newport Beach. Фирмата от западното крайбрежие на Щатите предварително е намерила купувачите, които от своя страна са си платили бъдещите придобивки преди те дори да бъдат създадени.

2018 McLaren MSO X 570S галерия:

Автор: Емануила Гавраилова