Skip to content
Начало » 2018 Italdesign Nissan GT-R50

2018 Italdesign Nissan GT-R50

Nissan създаде страхотен суперавтомобил, базиран на GT-R Nismo. Моделът с име GT-R50 е посветен на 50-ия юбилей на купето и на ателието Italdesign. Именно италианците са основните разработчици на дизайна, но разбира се са получили помощ и от британските и американските екипи на Nissan.

Разликите с класическия GT-R започват от силуета на автомобила – линията на покрива е смъкната с 54 мм, което прави цялостната височина на машината 1316 мм. Ширината и дължината обаче са увеличени – съответно до 1992 и 4784 мм. Разстоянието между осите е непроменено – 2780 мм.

Компонентите по каросерията са нови, както и светлините, а в добавка има и активно антикрило с адаптивен ъгъл на атака. Към окачването са включени електронно-управляеми амортисьори Bilstein DampTronic L.

Задвижващият 3,8-литров туин-турбо агрегат с 6 цилиндъра е с вдигната мощност до 637 (от 600) конски сили и 780 (от 720) Нм въртящ момент. Добавени са два турбокомпресора, назаем от състезателен болид от клас GT 3. Буталата, коляновият и разпределителният вал, компресорите и системите за впръскване и изпускане на гориво са подобрени. Преработена е и 6-степенната роботизирана трансмисия.

Към момента още не е ясно дали GT-R50 ще си остане прототип или ще влезе в производство.

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова