Skip to content
Начало » 2018 Bugatti Chiron Sport

2018 Bugatti Chiron Sport

Bugatti показа последната модификация на зверския Chiron. Новият “Chiron Sport технически не се отличава с много от стандартния модел – има същата мощност, същата максимална скорост, дори същото ускорение. За сметка на това обаче блести с усъвършенствано управление.

Впечатляващото тегло на Chiron Sport е смъкнато до 1978 кг. благодарение на олекотените колела и въглеродните детайли, които са използвани в изработката на няколко детайла. Друг фактор е смяната на чистачките с нови, подсилени с въглеродни влакна полимери и по-леки с 1.4 кг. По-тънко е и задното стъкло, а допълнителни грамове са спестени и от доработване на изпускателната система.

Окачването на автомобила е с 10% по-твърдо, а воланът – по-чувствителен. Готини добавки са новата настройка на задния диференциал и Dynamic Torque Vectoring.

Автомобилът е създаден за писта, няма как да го отречем. Завива по-леко, масата му е намалена, макар и малко, и като цяло реагира като шампион. Цената на цялото това удоволствие, което можете да получите от Bugatti Chiron Sport е 2,98 милиона евро.

Bugatti Chiron Sport галерия:

Автор: Емануила Гавраилова