Skip to content
Начало » 2018 Audi RS5 Sportback

2018 Audi RS5 Sportback

Новата генерация на лифтбека RS5 вече е факт! Audi представи това попълнение към продуктовата си гама на автоизложението в Ню Йорк за радост на всичките си ревностни почитатели.

Автомобилът със сигурност изглежда агресивен в сравнение с предшествениците си. Получил е по-големи калници и въздухозаборници, както и карбонови странични огледала. Сменена е светодиодната оптика, а красивите джанти са с размер 19 цола.

Машината тежи 1840 кг. и е оборудвана със спортна изпускателна система и адаптивно окачване, задвижване 4х4 и амортисьори от последно поколение. Бъдещият собственик разполага с доста багажно място – стандартни 480 литра, а при свалени седалки – 1300 литра.

В интериора ни очакват кожен салон със спортни седалки, тризонов климатик и мултимедийна система със 7-инчов екран. Вратата на багажника е с електрическо управление.

Задвижването на новия RS5 е поверено на бензинов V6 с обем 2,9 литра. Двигателят генерира мощност от 450 конски сили и се комбинира с 8-степенна автоматична трансмисия Tiptronic. Автомобилът развива максимална скорост при 249 км/ч, като за да ускори до първите 100 са му нужни по-малко от 4 секунди.

Автор: Емануила Гавраилова