Skip to content
Начало » 2017 Audi RS5 Coupe

2017 Audi RS5 Coupe

След тягостно очакване вече може да се порадваме на лъскавото RS5 Coupe, което от Audi Sport представиха на автосалона в Женева. Главният изпълнителен директор на компанията, Щефан Винкелман, характеризира автомобила като подходящ за продължителни пътувания, но и въплащаващ всички предимства на спортното купе.

Интериорът на машината отговаря на нуждите на един спортен автомобил – висококачествен кожен салон от Nappa върху RS спортни седалки, ефектни лайсни на праговете, скосен отдолу спортен волан, а скоростният лост е завършен с чисто нова топка.

Водачът разполага и с нови RS дисплеи, които показват във „виртуалния кокпит” важна информация, като например справка за приложения в момента въртящ момент, актуални данни за налягането в гумите и нивата на земно ускорение. Всичко това благоприятства внимателното управление на автомобила. А срещу допълнително заплащане може да се инсталират и система за бърз контрол на окачването DRC, динамична кормилна рейка със специфични RS конфигурации и керамични спирачки.

Колкото до мощността, ще кажем че RS5 Coupe използва същия 2.9-литров битурбо мотор като Porsche Panamera 4S, с разликата че моделът на Audi е подобрен и въртящият момент възлиза на 600 Нм- с цели 170 Нм над базата.

Автомобилът ще достига 280 км/ч максимална скорост, ако е оборудвано с допълнителния „динамичен” пакет. Ускорението от 3.9 секунди за развиване на 100 км/ч е аналогично с това на Alfa Romeo Giulia QV и се дължи на факта, че купето е олекотено с 60 кг.

Автомобилът разполага с 8-степенна автоматична скоростна кутия със спортни параметри и система за непрекъснато двойно задвижване на колелата quattro.

2017 Audi RS5 Coupe галерия:

Редактор: Емануила Гавраилова