Skip to content
Начало » 2018 Aston Martin Vantage GTE

2018 Aston Martin Vantage GTE

Британците от Aston Martin шашнаха феновете си след като представиха новите пистов и шосеен вариант на новия Vantage. Вече обсъдихме уличният звяр, така че сега е време да обърнем поглед към състезателния Aston Martin Vantage GTE 2018.

Машината поема щафетата от спортния шампион V8 Vantage 2018, който два пъти завоюва златото на „24 часа на Льо Ман“ и донесе 37 триумфа за Aston Martin Racing. Мисията пред новото поколение на модела е да спечели елитния шампионат FIA World Endurance.

Автомобилът вече е навъртял 13 000 км. в тестови обиколки. Освен това са преминати и 30 часа тест драйв на испанската писта Навара.

Инженерите на британския производител са се насочили към олекотяване на състезателната машината. В резултат теглото ѝ е едва 1245 кг., докато серийният ѝ аналог тежи 1530 кг. (и то без гориво, охладителна течност или масла).

Vantage GTE 2018 е обут в гуми Michelin, а окачването е поверено на Öhlins. Екипът е монтирал механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Возилото се задвижва от 4-литров V-образен агрегат с 8 цилиндъра и 2 турбини – както и шосейната версия. В този случай обаче мощността е по-голяма – 537 коня и въртящ момент от 700 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна секвенциална Xtrac.

2018 Aston Martin Vantage GTE галерия:

Автор: Емануила Гавраилова