2017 Shelby Super Snake 50th Anniversary

Половин век след създаването на първия Ford Mustang Shelby Super Snake ОТ, на сцената се появява юбилейната версия на модела, чийто двигател специално за случая е разработен да достига зверските 750 коня.

Автомобилните маниаци, присъстващи на престижния американски аукцион Barrett-Jackson успяха да се полюбуват на новия модел, който ползва за основа тазгодишния Ford Mustang. Машината е с подобрена аеродинамика – решетка на радиатора, нови брони, сплитер, заден спойлер и заден дифузьор. Супер змията има ново спортно окачване и уникални 20-цолови джанти. Спирачната система също е усъвършенствана.

Машината, добавила празничните 50 години към името си, е в лимитирана серия и само 500 бройки са предвидени за продажба. За сметка на това, всяка от тях ще се похвали със скрит под капака 5,0-литров V8 мотор с турбина Whipple.

Базовият варант ще достига 670 коня, но има възможност за монтаж на допълнително устройство, което увеличава мощността до 750 коня. Опция е и автоматичната трансмисия. Официалните сведения сочат, че Shelby Super Snake 50th Anniversary Edition развива от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *