Skip to content
Начало » 2017 MINI John Cooper Works GP Concept

2017 MINI John Cooper Works GP Concept

Автоизложението във Франкфурт ще се превърне в дебютна сцена за новия концептуален модел на MINI. Прототипът почита победата на MINI в рали „Монте Карло“ от 1967 г. с името си John Cooper Works GP Concept.

Возилото коренно се отличава от класическите модели на марката с подчертано агресивния си дизайн. То е оборудвано с голям преден сплитер и радиаторна решетка с червени акценти в мрежата.

 

Впечатление правят също вентилируемия капак и видимо уголемените предни калници. Задната част на MINI-то е по-мащабна. Монтирани са голямо антикрило и изпускателна система с два изхода.

Аеродинамичните корпуси на страничните огледала са изградени от карбон. Червеният мотив е запазен и при 19-инчовите джанти.

Имайки предвид, че прототипът е пистов, не бива да ни изненадва скромния интериор. Возилото предвижда място само за двама. Инсталирани са широк дисплей и цифров приборен панел, а в салона има каркас за безопасност.

Компанията производител все още не е дала информация относно мощностните характеристики на John Cooper Works GP. Единственото, което са споделили към момента е, че ще се задвижва от двигател с висока оборотност.

2017 MINI John Cooper Works GP Concept галерия:

Автор: Емануила Гавраилова