2017 Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO

Squadra Corse, моторспортният отдел на Lamborghini, разкри проекта си за подобрение на пистовия Huracan Super Trofeo. Разработката им добавя EVO към името на машината.

Автомобилът изглежда по-бърз от преди – оборудван е с по-големи въздухозаборници, нова престилка, по-голям страничен спойлер. Той позволява 3-процентно увеличение в аеродинамиката на притискането на предния мост, което от своя страна дава повече тласък на завоите без това да е за сметка на точността и лекотата на завиване.

Усилията на техниците като цяло са съсредоточени към подобряване на аеродинамиката – искали са да не жертват притискането към пътя за подобрено обтичане на въздуха. По тази причина са заложили на фиброкарбон за повечето компоненти. Изключително сериозно решение е монтирането на въздухозаборник на покрива, който подава свеж въздух към двигателя и помага на работата му.

Като заговорихме за това, нужно е да споменем, че агрегатът е 5,2-литров и задвижва само задния мост на автомобила. Той осигурява мощност от над 600 коня. Пистовият модел е оборудван с шестстепенна секвенциална кутия.

Проведените тестове на пистата „Монца“ доказаха, че Huracan EVO превъзхожда предшественика си Super Trofeo, след като го изпревари с 1,5 секунди, завъртайки се по трасето за 1.46,3 минути. Това означава, че аеродинамиката е усъвършенствана с цели 8%.

Huracan EVO ще стъпи на пистите в Северна Америка, Европа и Азия като редови състезател в Super Trofeo Maserati. Собствениците на някои от предните модели ще могат да се сдобият само с аеродинамичния пакет, който все още е без цена. Иначе сумата, срещу която се предлага автомобила е 235 000 евро, без такси и данъци.

Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *