2017 Ferrari Portofino

Наследникът на уникалния модел California T на Ferrari се нарича Portofino! Автомобилът носи името на чудно малко италианско градче и почерка на култовия производител. Дългоочакваният модел се явява трето поколение на серията – първата California излезе на пазара през 2008, последвана от California T през 2014 г.

Portofino е построен върху изцяло ново и олекотено шаси, но все още не се знае какви са точните габарити на машината. Това се е отразило положително на здравината на каросерията.

От визуална гледна точка, автомобилът носи чертите на своите предшественици, пречупени през по-модерна призма. Благодарение на последното поколение електронен заден диференциал и подмененото серво на волана, управлението на возилото е по-лесно и сигурно, а сцеплението – подобрено.

Portofino примамва шофьорите също така с по-удобни седалки с 18 варианта за електрическо регулиране. Дизайнът на волана е нов, а освен това е инсталиран и 10,2-инчов тъчскрийн дисплей в помощ на водача. Заменен е и климатикът с по-ефективен такъв, така че горещите летни дни не бива да ви притесняват.

Машината се задвижва от класически 2-турбинен V8 с работен обем 3,9 литра. Той осигурява сериозна мощ – 600 конски сили при 7500 об/мин и 760 Нм въртящ момент още при 3000 об/мин. Това разбира се оказва ефект върху ускорението – вече 100 км/ч могат да се развият за 3,5 секунди. Това е с 0,1 секунда по-малко, отколкото бе възможно с California T. Максималната скорост също скача с 5 км/ч на 320 км/ч.

Официалният дебют на Ferrari Portofino ще се състои по време на септемврийското автоизложение във Франкфурт. Нямаме търпение!

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

2017 Ferrari Portofino галерия:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *