2017 Ferrari 812 Superfast

Ferrari са вечните отличници на автосалона в Женева и тази година тенденцията остана непроменена. Италианците представиха модела 812 Superfast, който подобно на LaFerrari от 2013 не залага на креативност в името си, но пък това не е адекватен показател, по който да съдим за достойнствата на машината.

Автомобилът се бори за първенство сред най-бързите творения на марката и без съмнение е най-мощният модел с двигател разположен отпред. От компанията уверяват, че 812 няма да има проблем със завиването, а ще се държи като кола с агрегат ситуиран пред задния мост.

„Супер бързият” модел е с 12-цилиндров мотор с мощност от 800 коня и работен обем 6,5 литра.

Таванът за скоростта е 340 км/ч, а само за 2,9 секунди се развиват от 0 до 100 км/ч – незначително понижение в сравнение с хибридното LaFerrari. От своя страна, максималният въртящ момент също не е за подценяване – 713 Нм при 7000 оборота в минута, а цели 80% от тягата са на разположение на водача при 3500 оборота в минута.

Освен това, по-бърза реакция на волана и по-лесна управляемост са осигурени от системата Virtual Short Wheelbase, базирана на механизма за управление на 4х4 модела F12tdf. Най-важната характеристика на двусъединителната трансмисия е гарантирането на въможно най-„острата” реакция на мотора.

Сериозна мощност на Ferrari 812 Superfast е факт благодарение на системата за впръскване на горивото, функционираща и при доста високо налягане (350 бара), комбинирана с технология за променливи фази на газоразпределянето – наследство от Формула 1.

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент

.

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.

.

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч

2017 Ferrari 812 Superfast галерия:

Редактор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *