Skip to content
Начало » 2017 Aston Martin Vanquish S Red Arrows Edition

2017 Aston Martin Vanquish S Red Arrows Edition

Британците от Aston Martin за пореден път ни демонстрират увлечението си по самолетите. След успеха на Vantage S Blades Edition и V12 Vantage S Spitfire 80 Edition, от компанията са решили да ни поглезят с новия Red Arrows Edition, използващ за основа Vanquish S.

Автомобилът е дело на подразделението за индивидуализация на Aston Martin – “Q”. Моделът не само носи името на отдела за акробатични полети на кралските военновъздушни сили на Острова – Royal Air Force, но взаимства и от външния им вид. Покривът на колата е изработен от лъскав карбон със сиви детайли, наподобяващи маскировка. Уважение към BAE Hawk е отдадено, чрез използването на култовия цвят “Eclat Red” за лакирането на автомобила, а пък на периферните части на предната броня е изобразен флага на Обединеното кралство.

Синьо-бели акценти украсяват страничните прагове. Бяла ивица в задния край разграничава каросерията от дифузьора и също така подчертава предния спойлер. Изпускателната система е титанова.

Вътрешността на Red Arrows Edition запазва военната тематика с преобладващия камуфлажен маслинено-зелен цвят, използван за тапицарията на седалките, волана и вратите. Като споменахма волана, не може да не отбележим, че е същият като на неподражаемия One 77.

Оборудването на машината включва два състезателни гащеризона, две пилотски якета, две състезателни каски, за които е отредено място зад седалките, комплект от куфари и покривало за болида.

От Aston Martin определят Red Arrows Edition като перфектния апогей на производствената серия на произвеждания от 2012 г. Vanquish. От ексклузивното возило ще се се създадат не повече от 10 екземпляра.

Автор: Емануила Гавраилова