2017 Aston Martin Rapide AMR

Британският производител на спортни коли Aston Martin основа дъщерна фирма AMR (Aston Martin Racing), чиито планове бяха разкрити по врeме на автосалона в Женева. Портфолиото включва засилване на мощносттa, индивидуализиране на интериора и добавяне на нови компоненти към каросерията. Целта на Aston Martin с това разделение е да надскочи пропастта между спортните и пътните автомобили и да отговори подобаващо на изискванията на всичките си клиенти.

В Женева бяха показани и първите два модела на AMR – Rapide AMR и Vantage AMR Pro.

Rapide AMR е нашарен с ярко зелени петна и оборудван с нова радиаторна решетка и 21-инчови джанти. Забелязват се модернизираните облицовки на страничните прагове, новите преден сплитер, заден дифузьор и спойлер на капака на багажника. Монтирана е и нова изпускателна система с четири тръби. По отношение на интериора впечатление правят карбоновите черупкови седалки, солидното количество алкантара и апликациите от ламинат от въглеродни влакна. Автомобилът се задвижва от подобрен V12 с мощност от 600 конски сили, генериращ максимална скорост от 338 км/ч.

Малко по-далеч отива Vantage AMR Pro – все пак моделът е наследник на състезателния GT4. И тук се забелязват зелени акценти в боята. От двете си страни автомобилът има големи криле и спойлери, които също като капака са вдъхновение от спортния модел GTE. Монтирани са гуми Michelin-Sport, обгръщащи 19-инчови джанти с централно заключване. Окачването е регулируемо. В интериора доминират карбон и алкантара. Vantage е оборудван с 8-цилиндров двигател, осигуряващ мощност от 507 конски сили.

Цените за двата модела все още не са дефинирани. Знае се, че от Rapide ще бъдат произведени 210 екземпляра, а от Vantage – само 7.

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *