Skip to content
Начало » 2017 Aston Martin Rapide AMR

2017 Aston Martin Rapide AMR

Британският производител на спортни коли Aston Martin основа дъщерна фирма AMR (Aston Martin Racing), чиито планове бяха разкрити по врeме на автосалона в Женева. Портфолиото включва засилване на мощносттa, индивидуализиране на интериора и добавяне на нови компоненти към каросерията. Целта на Aston Martin с това разделение е да надскочи пропастта между спортните и пътните автомобили и да отговори подобаващо на изискванията на всичките си клиенти.

В Женева бяха показани и първите два модела на AMR – Rapide AMR и Vantage AMR Pro.

Rapide AMR е нашарен с ярко зелени петна и оборудван с нова радиаторна решетка и 21-инчови джанти. Забелязват се модернизираните облицовки на страничните прагове, новите преден сплитер, заден дифузьор и спойлер на капака на багажника. Монтирана е и нова изпускателна система с четири тръби. По отношение на интериора впечатление правят карбоновите черупкови седалки, солидното количество алкантара и апликациите от ламинат от въглеродни влакна. Автомобилът се задвижва от подобрен V12 с мощност от 600 конски сили, генериращ максимална скорост от 338 км/ч.

Малко по-далеч отива Vantage AMR Pro – все пак моделът е наследник на състезателния GT4. И тук се забелязват зелени акценти в боята. От двете си страни автомобилът има големи криле и спойлери, които също като капака са вдъхновение от спортния модел GTE. Монтирани са гуми Michelin-Sport, обгръщащи 19-инчови джанти с централно заключване. Окачването е регулируемо. В интериора доминират карбон и алкантара. Vantage е оборудван с 8-цилиндров двигател, осигуряващ мощност от 507 конски сили.

Цените за двата модела все още не са дефинирани. Знае се, че от Rapide ще бъдат произведени 210 екземпляра, а от Vantage – само 7.

Автор: Емануила Гавраилова