Skip to content
Начало » 2013/14 Chevrolet Corvette Stingray

2013/14 Chevrolet Corvette Stingray

Още с откриването на автомобилно изложение в Детройт се състоя една от най-вълнуващите премиери – представянето на седмото поколение Chevrolet Corvette. Американската суперкола носи легендарното име Stingray.

Новият Corvette е осезаемо по-лек, по-бърз и по-икономичен от своя предшественик. Първото, което се забелязва е външния вид, в който се открояват традиционните линии на Corvette, съчетани с една  изцяло нова и футуристична визия. Автомобилът е с напълно ново купе и каросерийна конструкция, изработени от леки и здрави материали. Предният капак е карбонов, а предните и задните калници, както и вратите са от композитни материали. Носещата рама на каросерията е алуминиева.

Интериора на новия Corvette е изключително изпипан, състоящ се от карбон и ръчно обработена кожа. Спортните седалки са с лека магнезиева носеща рамка. Сред технологиите на борда, най-ярко се открояват два 8-инчови екрана, единия от които е позициониран на арматурното табло.

Американският суперавтомобил е оборудван с нов 6.2-литров V8 двигател, генериращ мощност 460 к.с. и максимален въртящ момент 610.1 Нм. Още за новия двигател на Corvette.

Впечатляваща новост е и 5-режимния Drive Mode Selector, с който се настройват 12 параметъра на автомобила, както и новата 7-степенна механична трансмисия с функция за активно съответствие на оборотите.

Продажбите на Chevrolet Corvette Stingray ще стартират през третото тримесечие на 2013 година.

Подробни технически данни на Chevrolet Corvette Stingray (2014):

представяне Автосалон Детройт 2013
произведен в Боулинг Грийн, Кентъки, САЩ
главен инженер Tadge Juechter
предшественик 2005 Chevrolet Corvette
двигател LT1 V8
позиция Предно разположение
обем 6162 куб. см.
мощност 460 конски сили
макс. въртящ момент 610.1 Нм
шаси / рамка Карбон, Алуминий
тегло разпределение теглото на преден/заден мост – 50/50%
междуосие 2710 мм
дължина 4495 мм
широчина 1877 мм
височина 1235 мм
скоростна кутия 7-степенна механична

2013/14 Chevrolet Corvette Stingray видео: