Skip to content
Начало » Красивото лице на дрифта Ива Русинова и звезди от „Ергенът“ дадоха старт на Премиум рали София – Свети Влас

Красивото лице на дрифта Ива Русинова и звезди от „Ергенът“ дадоха старт на Премиум рали София – Свети Влас

Участниците ще мерят конски сили на писта „Хунгароринг“, част от календара на Формула 1

Най-атрактивната жена дрифт пилот у нас Ива Русинова, заедно с изкусителките Джия и Айлин от „Ергенът“, дадоха официалния старт на Премиум рали София – Свети Влас. Над 40 ексклузивни автомобила изпълниха Марина Диневи, като взривиха яхтения порт с мощен рев на двигатели и уникални технически характеристики.

Завладяващата фолк фурия Джия, в компанията на Айлин, подгря старта, като привлече стотици фенове на високите скорости със своите музикални изпълнения.

В оспорваната и зрелищна надпревара се включиха уникални по рода си автомобили, като Ferrari 812 Superfast, Ferrari Pista, Lamborghini Huracan Spyder, Lamborghini Urus, Mercedes – Benz Brabus GT900, McLaren SLR, Lotus Exige Cup R, BMW M4, M5, Maserati Levante S, Rolls Royce Wraith, много представители на Porsche 911 Turbo S, Porsche Panamera и др.

Сред най-впечатляващите модели тази година се откроиха бившият McLaren SLR на Парис Хилтън, Audi R8 Performance Coupe с мощност под капака от 620 к.с. Благодарение на него автомобилът се ускорява от нула до 100 км/ч за едва 3,1 сек, а максималната скорост достига до 331 км/ч. Не по-малко респектиращ и прецизен във всеки детайл е Brabus GT900 Rocket. Само 10 екземпляра от Rocket 900 са произведени в Европа и един от тях ще направи своята премиера на Премиум Рали София – Свети Влас. Както подсказва името, той произвежда 900 к.с.

На участниците им предстои, изпълнено с бензин в кръвта, приключение, включващо Драг на летище Бършен, Точна езда по пътя за Сърбия и Time attack на пистата „Хунгароринг“, част от Календара на Формула 1, на която ежегодно се състезават най-големите имена в автомобилния спорт.

На втория ден от ралито (23 юни), зрелищната колона от спортни автомобили, ще се присъедини за откриването на най-голямото мото-автомобилно събитие в София – „София Мото Фест“ в парка на Летище София, Терминал 2, в 12:30 часа. Премиум Рали София – Свети Влас е и първото автомобилно събитие, което ще се проведе на известната крайбрежна алея в Белград, Сърбия – Белград Уотърфронт на 24 юни от 12.30 ч.

Професионален съдийски екип ще следи за правилата по време на ралито и е подготвил на участниците разнообразие от спортни изпитания, в които лично участие ще вземе и автомобилната състезателка Ива Русинова.