Skip to content
Начало » Aston Martin DBX707 получава много по-използваема кабина за 2025 г

Aston Martin DBX707 получава много по-използваема кабина за 2025 г

Aston Martin елиминира стандартния DBX от своята гама, оставяйки само DBX707. Кабината му е много по-добра от преди.

Aston Martin DBX707 получава много по-използваема кабина за 2025 г

Aston Martin DBX, който трябва да се появи на пазара през 2025 г., претърпява значително обновяване с нов дизайн на интериора и някои дребни външни модификации. От представянето си през 2020 г. DBX се превърна в крайъгълен камък в гамата на Aston Martin, предлагайки практичност, която значително допринесе за увеличените продажби на марката. Предстоящата версия привежда DBX в съответствие с най-новия дизайнерски дух на Aston Martin и ще включва ексклузивно високопроизводителния вариант DBX707, тъй като стандартният модел се преустановява.

2025-aston-martin-dbx707-bowers-wilkins-speaker-grille

Интериорът на DBX черпи примери от моделите DB12 и Vantage на Aston Martin, демонстрирайки освежен дизайн на кабината. Арматурното табло е визуално разделено от хоризонтална линия, която ефективно разделя информационно-развлекателната система отгоре от контролните панели и централната конзола отдолу. Противно на тенденцията за намаляване на физическите контроли в луксозните превозни средства, DBX запазва набор от бутони и превключватели. Тези контроли управляват основни функции като HVAC системата, настройки на кормилното управление, настройки на окачването, режими на шофиране и други, осигурявайки тактилна обратна връзка и лекота на използване.

2025-aston-martin-dbx707-wheel23

Технологичните подобрения включват нов 12,3-инчов цифров дисплей зад волана и централно разположен 10,25-инчов сензорен екран, който работи с най-новия софтуер за информация и развлечения на Aston Martin. Тази система поддържа безжична свързаност както за Apple CarPlay, така и за Android Auto, подобрявайки цифровото потребителско изживяване.

DBX707 ще се предлага в три нива на оборудване: Inspire Sport, Inspire Comfort и персонализираните Q творения по поръчка. Аудиофилите ще оценят стандартната звукова система с 14 високоговорителя, 800 вата, с възможност за надграждане до впечатляващата аудио система Bowers & Wilkins с 23 високоговорителя и 1600 вата за несравнимо звуково изживяване.

2025-aston-martin-dbx707-interior12

Външно DBX поддържа познатия си силует с фини промени, които подобряват функционалността и естетическата привлекателност. Дръжките на вратите с нов дизайн и удължаване на мощността и актуализираните странични огледала с изравнени стъклени повърхности фино усъвършенстват екстериора на автомобила. Цветовата палитра се разширява с пет нови опции: Epsilon Black, Helios Yellow, Sprint Green, Malachite Green и Aura Green, заедно със специалното Podium Green, ексклузивно за DBX707 ARM23 Edition.

2025-aston-martin-dbx707-interior2345

Под капака DBX707 се задвижва от здрав 4,0-литров V-8 двигател с двоeн турбокомпресор, осигуряващ 697 конски сили и 664 фунта фута въртящ момент. Тази мощност се управлява от деветстепенна автоматична скоростна кутия, която я насочва към система за задвижване на четирите колела, способна да изпраща целия въртящ момент към задните колела. Системата на окачването, включваща електронни амортисьори и въздушно окачване, е пренастроена, за да подобри динамиката на управление.

Показателите за производителност са впечатляващи, като DBX707 може да ускори от нула до 60 mph само за 3,1 секунди и да постигне максимална скорост от 193 mph. Той също така разполага с въглеродно-керамични спирачки с размери 16,5 инча отпред и 15,4 инча отзад, поставени зад стандартни 22-инчови или опционални 23-инчови лети джанти.

2025-aston-martin-dbx707-profile

Производството на новия DBX707 е планирано да започне през второто тримесечие на 2024 г., като доставките започват през третото тримесечие. Докато Aston Martin все още не е разкрил точната цена, базирана на началната цена на текущия модел от $245 085, очаква се актуализираната версия да надхвърли границата от $250 000. Това отразява съществените надстройки и ексклузивните функции, които 2025 DBX707 носи на пазара на луксозни SUV автомобили.

Редизайнът на интериора на Aston Martin DBX707 заимства елементи от други съвременни модели като DB12 и Vantage, с цел да създаде сплотена естетика в гамата на марката. Арматурното табло разполага с ясно хоризонтално разделение, което отличава високо монтираната информационно-развлекателна система от долните контролни панели.

Този избор на дизайн не само модернизира кабината, но и подобрява взаимодействието с потребителя чрез поддържане на физически контрол за критични функции.

Наличието на физически бутони, за разлика от все по-популярните интерфейси само с докосване, се грижи за потребители, които предпочитат тактилна обратна връзка и може да им е по-лесно да управляват контролите чрез усещане по време на шофиране.

2025-aston-martin-dbx707-rear-3-4

Надстройките в технологиите се подчертават от нов цифров инструментален панел и по-модерна централна информационно-развлекателна система, която вече включва безжични Apple CarPlay и Android Auto. Тези функции позволяват безпроблемно интегриране на функционалностите на смартфона, което прави навигацията, възпроизвеждането на мултимедия и комуникациите по-достъпни и по-безопасни по време на шофиране. Информационно-развлекателният софтуер от следващо поколение обещава подобрена реакция и интуитивен потребителски интерфейс, като се справя с всяко предишно забавяне или сложност в системните взаимодействия.

2025-aston-martin-dbx707-interior

DBX707 продължава да използва мощния twin-turbo 4.0-литров V-8, с усъвършенствана динамика на шофиране, поддържана от усъвършенствана система за задвижване на четирите колела. Възможността за прехвърляне на 100% от въртящия момент към задните колела и рекалибрираната система на окачване предполагат фокус върху осигуряването на динамично шофиране, което балансира мощността с прецизното управление. Впечатляващото ускорение и високата максимална скорост на автомобила се допълват от здрави спирачни способности, осигурени от големите въглеродно-керамични спирачки.