Skip to content
Начало » 2025 Infiniti QX80: Това е!

2025 Infiniti QX80: Това е!

Има повече технологии, повече мощност под капака и повече цифри в цената му.

2025-infiniti-qx80

Може да забележите поразителни прилики между Infiniti QX Monograph от август 2023 г. и автомобила, показан тук. Елементите на дизайна, като вертикално ориентираните ъглови вентилационни отвори, елегантните светлини, рамкиращи голямата решетка, черният покрив и дори изравнените дръжки на вратите, са удивително сходни. Но отличаващото тук е, че това не е просто концепция, а най-новата итерация на QX80 на Infiniti, триредов SUV, който е готов за производство. Но не позволявайте на познанието да ви заблуди; това превозно средство е много повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

Анти-клинът:

2025-infiniti-qx80-interior

Въпреки че може да изглежда, че външният стил е повлиян директно от концепцията Monograph, дизайнът на QX80 е повече от копие. С дължина от 17,5 фута и здрав корпус, монтиран върху традиционна рамка, QX80 излъчва властно присъствие на пътя. Infiniti се гордее с подчертаването на изправения ръст на SUV, наричайки го “анти-клинов профил”. Тази философия на дизайна е очевидна в неговия почти плосък капак, който се простира смело напред, отличавайки го от по-елегантните, по-заострени профили, които обикновено се срещат в съвременните SUV автомобили. Това умишлено отклонение от преобладаващите тенденции в дизайна отличава QX80, сигнализирайки завръщане към по-здрава и уверена естетика.

Подобно на концепцията на монографията, осветеното лого на Infiniti остава на видно място в рамките на решетката с двойна дъга на QX80. Високият SUV е отличителен, със своите черни декоративни акценти и опция за елегантен черен покрив. В допълнение, QX80 може да се похвали с електрически задвижвани дръжки на вратите, които се удължават безпроблемно, когато автомобилът е отключен, добавяйки нотка модерна изтънченост към неговия външен дизайн.

2025-infiniti-qx80-interior221

Здравият екстериор на QX80 се превръща в щедро вътрешно пространство. Въпреки че все още не са налични конкретни цифри, Infiniti загатва за достатъчно пространство, като се гордее с 161,1 кубически фута общо пространство за пътници. В сравнение с предшественика, има впечатляващо увеличение от 18 процента на пространството зад втория ред седалки и забележително увеличение от 54 процента зад третия ред. Трябва да се отбележи, че не се предлага двуредова конфигурация, което подчертава фокуса на QX80 върху настаняването на пътниците и на трите реда.

2025-infiniti-qx80-interior344

Докато интериорът на концепцията Monograph остава скрит, кабината на QX80 надхвърля очакванията. Той разполага с луксозен тапициран с кожа кокпит, особено впечатляващ в най-високата гама Autograph тапицерия, която може да се похвали с полуанилинови ватирани седалки, допълнени от дървени и алуминиеви декоративни акценти. Напълно модерен, с цифрова настройка, включваща два 14,3-инчови екрана на дисплея, безпроблемно интегриран, за да образува широк дисплей, доминиращ по-голямата част от арматурното табло. Освен това, трети 9,0-инчов екран е позициониран в предната част на централната конзола, под ъгъл за лесен достъп до климатичните контроли на QX80, функциите за отопление/охлаждане на седалките и избора на режим на шофиране, служейки като център за операциите на автомобила.

2025-infiniti-qx80-interior890

Включването на тактилна обратна връзка на по-малкия екран добавя слой на взаимодействие, подобряващ потребителското изживяване чрез предоставяне на физически усещания при регулиране на различни функции, като например настройките за управление на климатика. Въпреки че Infiniti не предоставя обширни подробности за нюансите на обратната връзка, той гарантира, че шофьорите имат някакво ниво на тактилна ангажираност с интерфейса. Въпреки модерния дизайн на автомобила, Infiniti поддържа тактилни контроли на волана, позволяващи интуитивна навигация и персонализиране на дисплея на водача.

Изборът на предавка в QX80 е рационализиран и удобен, благодарение на набор от бутони, разположени на централната конзола. Това оформление осигурява лесен достъп и работа, допринасяйки за безпроблемно шофиране.

2025-infiniti-qx80-interior3234

QX80 може да се похвали с впечатляващ набор от системи за камери, предназначени да подобрят видимостта и безопасността. Функцията Front Wide View използва данни от множество камери, за да генерира панорамен 170-градусов изглед напред, показан на двата екрана. Тази иновативна технология помага на шофьорите да се движат в тесни пространства и да маневрират около препятствия, като например паркирани превозни средства.

Изгледът Invisible Hood предлага уникална перспектива директно пред автомобила, осигурявайки ценна помощ при навигиране по труден терен или паркиране на тесни места. Тази функция позволява на шофьорите да визуализират препятствия в близост до предните гуми, позволявайки прецизно маневриране и осигурявайки гладко шофиране.

2025-infiniti-qx80-interior34424

Enhanced AroundView използва усъвършенствана външна 360-градусова система от камери, за да подпомага водачите по време на паркиране и при навигация в сложни ситуации. Тази функция осигурява изчерпателна представа за заобикалящата среда на автомобила, като подобрява осведомеността за ситуацията и минимизира риска от сблъсъци.

Камерите в автомобила позволяват на пътниците на предните седалки да наблюдават дейностите в задната част на автомобила, повишавайки цялостната безопасност и удобство. Тази функционалност е допълнително разширена чрез интегриране на смартфон, което позволява на потребителите да имат достъп до камерата, от разстояние, за допълнително спокойствие.

2025-infiniti-qx80354

Функцията Journey Diary на Infiniti отговаря на нуждите на съвременните шофьори, като улеснява безпроблемната интеграция с платформите на социалните медии. Тази иновативна функция позволява на потребителите да заснемат и споделят снимки или видеоклипове както от предни камери, така и от камери в автомобила директно в техните социални канали, отразявайки нарастващото влияние на цифровата свързаност в днешното общество.

Технологичните иновации в QX80 се простират отвъд камерните системи. Биометричното охлаждане издига комфорта на пътниците на следващото ниво чрез използване на инфрачервени сензори, вградени в тавана, за да открият кога хората се чувстват прегряли, автоматично коригирайки техните индивидуални климатични настройки за оптимален комфорт. Освен това включването на отопляеми и охлаждани седалки допълнително подобрява комфорта на пътниците, като допълнителното удобство на отопляемите седалки вече е налично дори на третия ред. За тези на втория ред, опцията за масажиращи седалки добавя допълнителна нотка на лукс, докато всеки на борда може да се отдаде на завладяващото аудио изживяване, осигурено от опционалната аудио система Klipsch с 24 високоговорителя и 1200 вата. Дори стандартната аудио настройка е впечатляваща, включваща система с 14 високоговорителя с 600 вата мощност.

Infiniti InTouch с Google Built-In служи като централен център за свързаност и забавление, предлагайки безпроблемна интеграция с безжични Apple CarPlay или Android Auto. QX80 също е оборудван с цялостен пакет от системи за подпомагане на водача и безопасност на Infiniti, включително ProPilot 1.1, който предлага разширени функции за подпомагане на водача. Изборът на надстройката ProPilot 2.1 прави крачка напред, позволявайки шофиране със свободни ръце в определени ситуации. За първи път е наличен опционален хедс-ъп дисплей, предоставящ важна информация директно в рамките на зрителната линия на водача.

2025-infiniti-qx80466

Повече мощност, повече скорости, повече пари

Под предния капак QX80 вижда значително подобрение на задвижването, като старият 5,6-литров V-8 двигател прави път за по-ефективен 3,5-литров V-6 двигател с двоен турбокомпресор. Тази нова силова установка осигурява впечатляващите 450 конски сили и 516 фута въртящ момент, предлагайки значително увеличение на производителността спрямо предшественика си. Мощността се изпраща или към задните колела, или към четирите колела чрез 9-степенна автоматична скоростна кутия с плавно превключване. Infiniti също направи значителни подобрения в шасито на автомобила, като може да се похвали с 57 процента увеличение в сравнение с предишния модел. Оборудван с опционалното въздушно окачване, QX80 може динамично да регулира височината си, като се спуска с 1,2 инча при по-високи скорости за подобрена ефективност и пада с 2,8 инча, когато е паркиран, за да улесни влизането и излизането на пътниците.

За да се възползвате от подобрената мощност на QX80, налични са пет различни режима на шофиране: стандартен, еко, спортен, сняг и теглене, които отговарят на различни условия и предпочитания на шофиране. За тези, които търсят още по-персонализирана производителност, шестият режим позволява персонализирани настройки, съобразени с индивидуалните предпочитания.

По отношение на вътрешната атмосфера има много възможности за персонализиране. QX80 предлага гъвкавостта за регулиране на вътрешното осветление с палитра от 64 цвята, които елегантно осветяват чрез LED светлини, вградени във вратите и таблото.

Външната естетика е еднакво персонализирана, с девет живи цвята, от които можете да избирате при стартирането. Освен това водачите могат да изберат джанти с размер до 22 инча, което позволява поразително визуално присъствие на пътя.

За тези, които имат нужда от теглене, QX80 е добре оборудван, като може да се похвали с капацитет на теглене от 8500 паунда, осигурявайки гъвкавост и възможност за различни изисквания за теглене.

2025-infiniti-qx8024678

След пускането си на пазара, 2025 Infiniti QX80 се предлага в четири различни версии: Pure, Luxe, Sensory и Autograph. По-долу е дадена разбивка на ценообразуването за всяка отделка, включително задължителна такса за доставка до дестинация от $1995.

Тези параметри отговарят на редица предпочитания и бюджети, предоставяйки опции както за взискателните търсачи на лукс, така и за тези, които дават приоритет на практичността и стойността.

ModelPrice
2025 Infiniti QX80 Pure RWD$84,445
2025 Infiniti QX80 Pure 4WD$87,545
2025 Infiniti QX80 Luxe RWD$91,545
2025 Infiniti QX80 Luxe 4WD$94,645
2025 Infiniti QX80 Sensory 4WD$102,640
2025 Infiniti QX80 Autograph 4WD$112,590
Информация за цените

Тъй като новият QX80 има значително по-висока цена, особено в най-високата гама Autograph, той представлява значително подобрение в сравнение с предшественика си. По отношение на ценообразуването, BMW X7 стои удобно в ценовия диапазон на QX80, предлагайки сравнима опция за луксозен SUV. Въпреки това, Lexus LX600 все още има малко по-висока цена като цяло, надхвърляйки $130 000.

Въпросът остава: Ще бъдат ли готови купувачите да инвестират повече от всякога в този нов флагман на Infiniti? Очакваме отговора, докато наближаваме пускането по-късно това лято. Отговорът на пазара в крайна сметка ще определи успеха на 2025 QX80, хвърляйки светлина върху предпочитанията на потребителите и развиващия се пейзаж на луксозния SUV сегмент.