Skip to content
Начало » 2024 Alfa Romeo Milano: Това е!

2024 Alfa Romeo Milano: Това е!

Milano демонстрира новия дизайнерски език на Alfa, като същевременно внася хибридни и електрически задвижвания в компактния сегмент в Европа.

Alfa romeo milano

Потопете се дълбоко в света на Alfa Romeo Milano, удивително въплъщение на модерен дизайн и инженеринг, създаден специално за европейския пазар на компактни автомобили. Това най-ново предложение от емблематичния италиански автомобилен производител въвежда смела нова естетика и се предлага както в хибридни, така и в напълно електрически варианти, всеки от които е пропит с типичната чистота, страст и душа, синоним на Alfa Romeo.

В основата на дизайнерската революция на Milano е неговият свеж визуален език, който подчертава здравата, атлетична позиция. Автомобилът се отличава с къси предни и задни надвеси, съчетани с широки калници и подчертана линия на колана, кулминиращи в мускулест и динамичен външен вид.

Alfa romeo milano-12

Отличителна черта на електрическите модели е тяхната минималистична решетка, украсена с легендарното лого на Alfa Romeo, модерен привкус, който го отличава от хибридните версии, които се гордеят с традиционна решетка, пълна с класическия шрифт на Alfa Romeo.

И двата варианта са обединени от отличителен “3+3” дизайн на разделени фарове и докато 18-инчовите джанти са стандартни, по-агресивната 20-инчова опция е налична за облицовки, ориентирани към производителността.

Alfa romeo milano no-13

По отношение на размерите, Milano е с размери малко над 13 фута дължина и почти шест фута ширина, което го позиционира точно в компактния сегмент. Въпреки компактните си размери, той предлага изненадващо просторен интериор, с 14,1 кубически фута товарно пространство зад задните седалки – най-доброто в своя клас.

Кабината е смесица от технологии и традиционни елементи на дизайна, включваща двойни 10,25-инчови цифрови екрани – единият служи като табло на водача, а другият като централен център за информация и развлечения – допълнени от набор от тактилни бутони за основни функции.

Alfa romeo milano-14

Под капака електрическата версия на Milano разполага с един двигател, захранван от 54 kWh батерия, осигуряваща 156 конски сили и пробег от 255 мили според стандарта WLTP.

Подобреното оборудване Veloce го увеличава до 240 конски сили и добавя механичен самозаключващ се диференциал, усъвършенствано кормилно управление, подобрено окачване и по-големи спирачки, всичко това допълнено от 20-инчовите гуми с производителност.

Възможностите за бързо зареждане позволяват на батерията да се презареди от 10% до 80% само за 30 минути с помощта на 100 kW DC бързо зарядно устройство.

Alfa romeo milano gli interni-123

Хибридният вариант съчетава 1,2-литров трицилиндров двигател с турбокомпресор и електрически мотор с мощност 21 kW, интегриран в шестстепенна трансмисия с двоен съединител, постигайки комбинирана мощност от 136 конски сили.

Той предлага гъвкавостта на задвижване или на предните колела, или на четирите колела в конфигурацията Ibrida Q4, с възможност за движение само с електричество при скорости до 93 mph.

Alfa romeo milano gli interni-126

За съжаление на ентусиастите в Северна Америка, Milano остава ексклузивен за европейския пазар. Версията за стартиране, известна като Milano Speciale, се предлага както в хибридна, така и в електрическа форма и включва уникални тапицерии и дизайни на джанти, заедно с обширен набор от технически функции, включително системи за подпомагане на водача от ниво 2. Подробности за цените остават неразкрити, като хибридните модели със задвижване на всички колела ще се появят на пазара по-късно тази година.

Alfa romeo milano gli interni-145

Това вълнуващо развитие бележи значителна стъпка в ангажимента на Alfa Romeo към иновациите и дизайна, пригоден специално за европейските потребители, търсещи смесица от традиция и модерност в своя автомобилен избор.