Skip to content
Начало » 2023 Novitec Ferrari 296 GTB

2023 Novitec Ferrari 296 GTB

Новото Ferrari 296 GTB е сред най-мощните и екзотични суперколи в света. Това обаче не попречи на базираната в Германия тунинг компания Novitec да завърти още малко циферблата, изстисквайки допълнителна мощност от хибрида, като същевременно добави “щипка” визуален усет в процеса.

В този случай, дори и най-големите почитатели на Ferrari с орлови очи няма да намерят никакви екстериорни добавки, с изключение на набор персонализирани джанти Vossen с много спици. Според Novitec те са разработени съвместно с известния производител на джанти, за да запълнят идеално арките на колелата на Ferrari. С диаметри от 21 инча отпред и 22 отзад, те определено запълват наличното пространство.

Този път акцентът е върху мощността. За освежаване, 296 GTB вече доставя удивителните 856 комбинирани конски сили от хибридното си задвижване, обединявайки 3,0-литров V6 с двойно турбо с мощност 689 к.с. и един електрически мотор, произвеждащ 167 к.с.

Ако просто не можете да имате тунинговано Ferrari без специален бодикит, Novitec казва, че такива части в момента са във фаза на проектиране.

Галерия: