Skip to content
Начало » 2023 Lamborghini Invencible & Autentica

2023 Lamborghini Invencible & Autentica

Lamborghini представи последния си модел с атмосферен V12 двигател. Той излиза във версия купе “Invencible” и роудстър “Autentica“. И двата варианта са базирани на дълготрайната платформа Aventador, чиято премиера беше преди 12 години с оригиналния LP 700-4.

Invencible и Autentica са смесица от минали модели, като включват стилистики, извлечени от няколко V12 машини, включително Reventon. Каросерията е изцяло от въглеродни влакна, включваща традиционната за компанията тема с шестоъгълник. Invencible е завършен в Rosso Efesto, докато Autenteica получава екстериор Grigio Titans. Отвътре минималистичното арматурно табло елиминира информационно-развлекателната система и разполага с 3D отпечатани вентилационни отвори.

Уникалните автомобили използват най-мощната конфигурация на почтения V12, поставян някога в шосеен автомобил от Lamborghini. Ммонтираният в средата двигател с атмосферно пълнене произвежда 769 к.с. и 720 Нм въртящ момент, доставяни към система за задвижване на четирите колела чрез седемстепенна ISR скоростна кутия. Подробности за представянето не са оповестени, но вероятното ускорение от 0 до 100 км/ч е 2,8 секунди, а максимална скорост – 355 км/ч.

От Lamborghini се въздържат да говорят колко пари искат за двете коли. Логиката обаче ни подсказва, че те струват доста над $500 000, искана цена за Ultimae. LP 780-4 Ultimae беше ограничен до 350 купета и 250 роудстъра.

Това наистина е краят на линията за Aventador. Неговата горещо очаквана замяна ще излезе през първото тримесечие на 2023 г. с изцяло нов V12 част от Plug-in хибридно задвижване. Това ще постави началото на хибридна революция, тъй като Urus ще получи PHEV, а заместителят на Huracan също ще бъде частично електрифициран.

Галерия: