Skip to content
Начало » 2023 G-Power M8 Gran Coupe

2023 G-Power M8 Gran Coupe

Моделната гама BMW M8 получи нови цветове и надстройки на информационно-развлекателната система през 2022 г. Под предния капак обаче нямаше никакви промени, където 4,4-литровият двигател с двойно турбо продължава да предлага същите 617 конски сили и 750 Нм въртящ момент.

Тунинг маниаците от G-Power обаче се погрижиха това да не остане така. Компанията предлага нов впечатляващ пакет, идващ специално за M8 Gran Coupe.

Започвайки с най-важното – надстройката на мощността. Мелницата V8 S63 получи нови ковани бутала и биели, два нови въздушни охладителя, оптимизирани турбокомпресори и нов блок за управление. Благодарение на тези хардуерни настройки мощността на 4,4-литровия агрегат скача до 900 к.с. и 1050 Нм въртящ момент. Увеличаването на мощността идва с приятно подобрение на звука, благодарение на вътрешно разработената изпускателна система на G-Power с въглеродни накрайници с по-ниско обратно налягане на отработените газове.

Увеличението на мощността съответства на комплект нови 21-инчови ковани джанти с гуми 285/30 отпред и 295/30 отзад. Най-впечатляващото външно подобрение трябва да бъде това голямо фиксирано крило отзад, направено от карбон. Други карбонови компоненти на каросерията включват капака на двигателя с по-добро управление на топлината за двигателното отделение. Като алтернатива клиентите могат да поръчат и стандартен преден капак, завършен в тъмен нюанс на лилаво.

Все още няма публикувана информация за цените, но се обзалагаме, че пълният пакет няма да е евтин. Ако предпочитате да не харчите цяло състояние за хардкор модификации на двигателя за вашето M8 Gran Coupe, G-Power предлага и по-фини пакети за надграждане на мощността от 700 до 840 к.с. Всичко зависи от настройката на софтуера и надградените компоненти, които могат да се инсталират независимо.

Галерия: