Skip to content
Начало » 2023 Ferrari Roma Spider

2023 Ferrari Roma Spider

Ferrari Roma Spider е най-новият кабриолет, който се присъединява към моделната гама на италианската марка. Той съчетава финия ретро стил от твърдия покрив със сгъваем платнен покрив, който се затваря за 13,5 секунди при скорост до 60 километра в час.

Прибиращият се мек покрив води до малко по-различен дизайн за Roma Spider. Дизайнерите промениха формата на задното стъкло. Задната част има панел в цвета на каросерията, който разделя зоната на две секции, за да направи място за съхранение на покрива.

Ferarri ще предложи на купувачите възможността да избират тъкани по мярка и контрастни шевове за покрива. За да се чувстват комфортно пътниците със спуснат покрив, има мощен дефлектор за вятър, който се интегрира в облегалката на задната седалка.

Подобно на купето, Roma Spider разполага с 3,9-литров V8 с двойно турбо, който произвежда 612 конски сили между 5750 и 7500 об/мин. Максималният въртящ момент е 760 Нм, който е наличен от 3000 до 5750 об./мин. Червената линия на силовия агрегат е при 7500 об./мин. Единствената опция за скоростна кутия е осемстепенна автоматична с двоен съединител.

Ferrari изчислява, че спортния кабриолет достига 100 км/ч за 3,6 секунди и 200 км/а за 9,5 секунди. Максимална скорост е 320 км/ч.

Информацията за цените и наличността на Roma Spider все още не е налична.

Технически данни:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: