Skip to content
Начало » 2023 Brabus 900 Superblack

2023 Brabus 900 Superblack

Brabus е много запознат с надграждането на автомобили Mercedes-Benz, след като го е правил от десетилетия. Последното предложение на модификатора е 900 Superblack, което превръща Mercedes-AMG GLS63 4Matic в още по-мощен SUV.

Най-голямото подобрение включва увеличаване на работния обем на двигателя с две турбини до 4,4 литра вместо обичайните 4,0 литра. Това допринася за увеличената мощност от 888 конски сили и въртящ момент от 1050 Нм. За сравнение, серийният двигател е с 603 к.с. и 850 Нм.

GLS на Brabus може да достигне 100 км/ч за 3,8 секунди и максимална скорост до 330 км/ч.

Модификациите на двигателя включват увеличаване на отвора на цилиндъра, монтиране на ковани бутала и модернизиране на свързващите пръти. Заготовката на коляновия вал увеличава хода. Brabus поставя нови турбина с по-голям компресор, а пиковият им тласък е 1,4 бара. Горивните помпи с високо налягане гарантират, че силовата установка получава достатъчно бензин. Отработените газове излизат през тръби с диаметър 3,0 инча.

Компанията също променя дизайна на GLS. Въздухозаборниците са с видимо покритие от въглеродни влакна и имат по-агресивна предна част. SUV-ът се движи върху 24-инчови джанти Monoblock Z в черен цвят, който пасва на купето на автомобила. Облицовката Shadow Grey замества хромираните елементи на стандартния модел.

Персонализиран контролен модул за въздушното окачване намалява стандартната височина на возене.

Brabus запазва тъмната естетика за интериора. Смес от черна кожа и алкантара покрива купето. Тапицерията включва комбинация от въглеродни влакна и матови елементи Shadow Grey.

Галерия: