Skip to content
Начало » 2022 Porsche 911 Carrera T

2022 Porsche 911 Carrera T

Porsche представи новия модел 911 Carrera T. Той предлага повече производителност от базовите версии и е насочен към клиенти, търсещи приятно шофиране, но не чак с най-бързата версия от гамата на 911.

Carrera T се отличава с декоративни акценти Agate Grey върху капаците на огледалата и значките за обозначение на модела. Ауспусите са с черни накрайници, а в интериора има елементи в тъмно сиво, матово черно и лъскаво черно.

В задната част е монтиран 3,0-литровия 6-цилиндров боксер, който развива 379 к.с. и 449 Нм въртящ момент. Стандартно, скоростната кутия е 7-степенна ръчна, но като опция се предлага 8-степенен PDK автоматик с двоен съединител.

Porsche 911 Carrera T е оборудвано със спортно окачване PASM и механичен диференциал с ограничено приплъзване с технология Porsche Torque Vectoring. Със 7-степенна ръчна трансмисия ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,5 секунди, а с автоматичната – за 4 секунди. Максималната скорост на движение е 291 км/ч.

За да спестят от теглото, инженерите на германската компания са инсталирали по-малко звукоизолация, по-малък акумулатор, а отзад седалката е премахната.

Продажбите на Carrera T стартират през пролетта, като цените започват от 120 000 евро.

Технически данни:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: