Skip to content
Начало » 2022 G-Power X5 M Typhoon S

2022 G-Power X5 M Typhoon S

BMW X5 M е SUV, свързван с практичност и производителност. Когато обаче G-Power се появи на хоризонта, работата става съвсем друга. Последното творение на тунера е X5 M Typhoon S, който предлага брутална визия и екстремна мощност.

Стандартният X5 M не е слаб по никакъв критерий, генерирайки 600 конски сили и 749 нютон-метра въртящ момент. Дори във версия Competition мощността е още по-висока – 617 к.с.

X5 M Typhoon S увеличава мощността на 4,4-литровия V8 двигател с двойно турбо до 800 к.с. Основна заслуга за това имат двата нови турбокомпресора и нова изпускателна система с карбонови накрайници.

Внушителната мощ е подчертана и с визуално надграждане отвън. Спортният SUV разполага с карбонов аеродинамичен комплект от девет части – нов преден сплитер, разширения на калниците, странични прагове, заден дифузьор и заден спойлер. Колелата са 23-инчови Hurricane RR.

G-Power е германска компания, специализираща се в тунинга на автомобили, предимно от марката BMW. Те са известни със своите проекти, насочени към подобряване на производителността и мощността на двигателите. Модификациите, които правят, често включват монтаж на компресори, оптимизация на изпускателната система и други технически подобрения.

“Typhoon” е име, което G-Power често използва за тунингови пакети за моделите на BMW X, така че “X5 M Typhoon S” вероятно е тунингова версия на BMW X5 M.

Галерия: