Skip to content

DS Automobile официално представи новия прототип DS E-Tense Performance. Електромобилът е разработен по технология от Формула Е и наподобява космически бръмбар на четири колела.

Външно, впечатление правят футуристична решетка и дневни светлини, съставени от 800 светодиода. Цветът се променя в зависимост от външните метеорологични условия и ъгъла, от който го се гледа, а в интериора са монтирани спортни седалки и волан от Формула Е, покрити с модерна кожена тапицерия.

DS E-Tense Performance разполага с карбонов монокок и два електрически мотора, генериращи мощност от 815 к.с. и 8000 Нм въртящ момент на колелата! Автоматична трансмисия задвижва четирите колела, а батерията е компактна и се помещава в обвивка от композитен въглерод-алуминий, разположена централно за равномерно разпределение на теглото. Тя използва система за регенериране на енергията до 600 кВт.

Главната идея на този електрически прототип е да се превърне в основен модел на френската марка. За сега обаче не е сигурно дали той ще се произвежда серийно.

Галерия: