2022 Bentley Flying Spur Speed

Тъй като Bentley е на път да премине изцяло към електрически коли до 2030 г., неговия емблематичен W12 наближава своя край. Новата модификация Flying Spur Speed ​​ще бъде последното превозно средство с този двигател, който е с още по-голяма производителност, благодарение на повече мощност и повече въртящ момент. И това в комбинация с новата система  “Dynamic Ride” на Бентли дава едно незабравимо изживяване в елегантна обстановка.

Bentley Flying Spur Speed използва 48-волтова система, която управлява твърдостта на стабилизиращата щанга за по-добър контрол на накланянето на каросерията. Допълнителното подобрение в завоите идва под формата на контролирано от спирачките управление на въртящия момент и електронна система за управление на четирите колела.

Луксозната лимузина се предлага в две опции за дизайн: Styling и Blackline. Styling Specification използва ръчно положени въглеродни влакна в сплитера на предната броня, страничните прагове (с метални емблеми на Bentley), задния дифузьор и спойлера на капака на багажника. Blackline Specification премахва по-лъскавите части на Flying Spur и ги заменя с черни Blackware – лопатките на радиатора, матричните решетки, лайсните на страничните прозорци, долната част на вратата и перките на задната броня. Предните и задните светлини, дръжките на вратите, вентилационните отвори на крилата и накрайниците на ауспуха също са обработени с по-тъмни нюанси. Към тези елементи се присъединяват и уникални 22-инчови джанти.

Bentley Flying Spur Speed ​​се задвижва от познатия 6,0-литров туин-турбо W-12 двигател, който идва с мощност 617 к.с. и 900 Нм въртящ момент, което е с 84 к.с. и 130 Нм повече от стандартния модел. Скоростната кутия е осемстепенна автоматична с двоен съединител. Максималната скорост, която може да се достигне е 207 м/ч.

Галерия:

Видео: