Skip to content
Начало » 2021 Rolls-Royce Boat-Tail

2021 Rolls-Royce Boat-Tail

Запознайте се с Rolls-Royce Boat Tail, ограничен до 3 бройки по целия свят и втория поръчков модел на Rolls-Royce след Sweptail от 2017 г. Със слухове за цена от 28 милиона долара, за сега това изглежда като най-скъпата нова кола в света, надминавайки бижуто Bugatti La Voiture Noire.

Автомобилът е създаден от подразделението Rolls-Royce Coachbuild, като в основата му е платформата Architecture of Luxury, която видяхме при осмото поколение на Phantom. Каросерията е изработена от масивни алуминиеви пластове с минимални фуги, което придава облик на състезателните лодки от 20-те години на миналия век.

Цветът е комбинация от нежно розово и стрида, като това е един от най-сложните цветове, създавани от отдела Bespoke. В него се съдържат бели и бронзови люспи от слюда, които придават уникален блясък при различни условия на осветление. Предният капак е боядисан в  цвет на коняк,  а долната част на каросерията е карбонова с фини нишки от розово злато.

Интериорът на Rolls-Royce Boat-Tail е украсен със същия фурнир от задната част, както и с кожа в цвета на купето с перлени елементи. Циферблатът на часовника на централното табло, лостовете и превключвателите са изработени от седеф.

Задвижването на ултра-луксозния автомобил е същото както при Phantom – 6,75-литров V12 битурбо двигател с мощност 571 к.с., и 900 Нм. Той е куплиран с 8-степенна автоматична ZF трансмисия.

По неофициална информация, собственици на първия от трите Boat Tail са певицата Бионсе и рапърът Джей Зи.

Галерия: