Skip to content
Начало » 2017 Rolls-Royce Sweptail

2017 Rolls-Royce Sweptail

Помислете си за всички безбожно скъпи автомобили на света – луксозните модели на Koenigsegg и Pagani струващи повече от 1 милион долара и Bugatti Chiron, оценен на почти 3 милиона. Сега си представете, че тези цени са само частица от цифрата определена за един специален поръчков Rolls-Royce.

Тук става дума за уникалния Rolls-Royce Sweptail, който по всяка вероятност ще струва повече от 12 милиона долара! Той ще бъде изработен в една единствена бройка – най-скъпата съществуваща някога!

От компанията пазят името на богатия поръчител в строга тайна. Той самият е участвал дейно при създаването на концепцията. Негова е идеята за поставянето на цифрите 08 в предната и задната част на автомобила.

Самият Sweptail е с изключитлно интересна форма, наподобяваща на колите от 30-те години на ХХ век. За изработката на интериора са използвани качествени и луксозни дърво, метал, стъкло и кожа, но от Rolls-Royce избират да не разпространяват снимки. Споменава се и една екстравагантна екстра – в централната конзола е вграден механизъм, който сервива бутилка шампанско с две кристални чаши.

Rolls-Royce Sweptail галерия:

Автор: Емануила Гавраилова