Skip to content
Начало » 2015 Porsche Mission E Concept

2015 Porsche Mission E Concept

Компанията Porsche отвори нова страница в историята на електромобилите като представи концептуален модел с 4 места, който само с едно зареждане може да измине близо 500 км.

Прототипът се нарича Mission E и за пръв път бе показан на специалното събитие на Volkswagen „Нощта на премиерите”. Дизайнът е изключително елегантен, загатващ за бъдещия наследник на Panamera. За създаването на електромобила са използвани висококачествени материали от алуминий, стомана и карбон. Добавени са нови светодиодни матрични фарове, камери вместо огледала, а в салона модерна централна консола със система за управление чрез жестове..

Porsche Mission E Concept се задвижва от два електромотора с обща мощност над 600 к.с., които позволяват ускорение от място до 100 км/час за 3,5 секунди, а до 200 км/час – за 12 секунди. Колата разполага и със система за задвижване на четирите колела.

Според представители на Porsche, концептът е тестван на „Нюрбургринг”, където е записал време от под 8 минути за обиколка. Благодарение на новата специално изработена 800-волтова система за презареждане, пълненето на 80% от акумулаторите става само за 15 минути, което стига за преход от 400 км.

2015 Porsche Mission E Concept видео: