Skip to content
Начало » 2021 Nissan Z

2021 Nissan Z

Заводската версия на новия Nissan Z бе официално представена на специално събитие в Ню Йорк, САЩ. Продажбите се очаква да започнат през пролетта на 2022 г.

Японският спортист предлага атрактивен стил, модерна технология и динамика. Той се задвижва от 3.0-литров V6 twin-turbo двигател с максимална мощност от 400 к.с. и 475 Нм въртящ момент. Това е с 68 к.с. и с 30% повече въртящ момент в сравнение с предишното поколение 370Z. Клиентите ще имат избор между 6-степенна ръчна или 9 -степенна автоматична скоростна кутия.

Инженерният екип на Nissan е подобрил твърдостта на каросерията и е оборудвал новият Z с електронен сервоусилвател на волана с помощна рейка и по-широки предни гуми, за да повиши производителността в завой с 13% и да подобри управлението.

Освен това автоматичната скоростна кутия включва стандартен и спортен режим на шофиране. Стандартният режим е идеален за пътуване до работното място и шофиране по дълги магистрали, докато спортният режим е най-подходящ за енергично препускане по криволичещ път.

Галерия:

Видео: