Skip to content
Начало » 2021 Hennessey Venom F5

2021 Hennessey Venom F5

Американската тунинг-компания Hennessey представи новата версия на своята първа хиперкола, която се очаква да счупи световния рекорд за максимална скорост на серийни автомобили.

Моделът Venom F5 използва монокок от карбон като общото му тегло е 1360 кг. Централно е разположен 6,6-литров бензинов V8 двигател с двоен турбокомпресор. Мощността вече е зашеметяващите 1817 к.с. 1617 Нм. Тя се насочва към задните колела чрез 7-степенна автоматична трансмисия CIMA с един съединител и диференциал с ограничено приплъзване. Компанията твърди че излитането от място до 100 км/ч става за 2,6 секунди, до 200 км/ч – за 4,7 секунди, а до 300 км/ч за 8,4 секунди. Максималната скорост трябва да надвиши 500 км/ч.

 Обновеният Hennessey Venom F5 има 5 режима на движение – Sport, Track, Drag, Wet и F5, като единствено последният осигурява максималната мощност.

В салона силно впечатление прави състезателния волан, който е вдъхновен от тези при болидите във Формула 1. От него се управляват фаровете, чистачките, мигачите и режимите на движение.

Джон Хенеси съобщи, че производството на Venom F5 ще бъде ограничено на 24 екземпляра, като цената на всеки ще бъде 2,1 млн. долара. Компанията вече е взела депозит за 12 автомобила!

Технически данни:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: